понеделник, 20 юни 2016 г.

5 причини да пием повече вода

Макар да не пия много вода, аз знам колко е важно и се опитвам да изпълнявам дневната си доза. Тук ще откриете значението на водата и надявам се ще започнем да я консумираме по-често

Ето 5 отговора на въпроса ''защо'':


1. Здраве

С достатъчното количество вода ще запазите баланса в тялото Ви. Водата е естествен антиоксидант и прочиства организма от мръсния градски въздух.

Не случайно при проблеми с бъбреците лекарите препоръчват да се пие повече вода.


2. Добър външен вид

Доказано е, че обезводняването причинява сухота на кожата. При хидратиране кожата става много по-мека и гладка, ноктите се заздравяват, а косата расте. Дехидратацията състарява кожата и води до по-бързо образуване на бръчки, лишава косата от блясък и еластичност.


Не случайно всяка диета е съпроводена с пиенето на повече вода

3. Тонус, концентрация и енергия

Водата дава кислород до всички клетки, както и на мозъка. Затова се запомня повече информация, докато учите и пиете вода(когато аз уча пия вода с лимон и8 наистина се освежавам

4. Разхлажда

Особено лятото трябва да пием много вода, за да се разхлаждаме.

Ще кажете-ами зимата
Зимата чаят е добра алтернатива да се сгреем.

5. Правилно храносмилане и бърз метаболизъм

Пример за това е диета при диария. Всички знаем, че тогава трябва да пием много вода и чай, защото се обезводняваме.


След като сте прочели статията се надявам да се опитвате да приемате повече вода и да я цените. Но не бързайте да се наливате! Приложението Water Drink Reminder ще Ви помегне да изчислите колко вода трябва да пиете на ден и то ще Ви напомня да изпиете една чаша.

Но не забравяйте, че ако не консумирате чешмяна вода (като мен) трябва да редувате изворна, минерална и трапезна вода, за да са здрави костите Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар