неделя, 26 юни 2016 г.

Книжно ревю #2 - Бедни хора

''Бедни хора'' е една от първите книги на Достоевски. Тя представлява обмен на писма между двама влюбени. Чрез тях двамата споделят тежкото им и бедно ежедневие. В студените дни си разменят книги, в трудни моменти си изпращат пари, достатъчни да платят наема си и да се нахранят. Варвара обича да шие, а Макар се занимава с преписване на документи и творби.

Много ме разчувстваха страниците посветени на детството на Варвара, докато баща и губи имотите си и по-късно умира. Тя остава сама с майка си и заживява при Ана Фьодоровна. Там тя се учи от един млад студент, с когото стават много близки. Жестът, който тя прави за рождения му ден на младежа и баща му, не може да се опише, трябва да се прочете.

В най-трудния момент на Варвара, когато се разболява, тя получава предложение за брак от богат човек, който й обещава, че ще я отърве от мъките й.

Прочете книгата, ако Ви стана любопитно и искате да разберете дали тя приема предложението и заминава или остава при истинския си другар Макар Алексеевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар