неделя, 19 юни 2016 г.

Книжно ревю #1 - ''Хрониките на Кейн''

Прочетох една много завладяваща и интересна книга- ''Червената пирамида''. ''Червената пирамида'' е първата книга от поредицата ''Хрониките на Кейн'' на Рик Риърдън.

Историята се разказва за брат и сестра, които са загубили майка си и ги разделят. Картър обикаля света с баща си - археолог, а Сейди отива при баба си и дядо си в Лондон. Една Коледа брат й и баща й я посещават и заедно отиват в Британския музей. От там започва цялото приключение. Там се случва нещо странно. Голям взрив, причинен от бащата на главните герои, разтриса музея. Розетският камък се счупва и настава пълен хаос. Полиция откарва децата, а бащата изчезва след взрива. Оказва се, че той е пуснал 5 египетски бога на свобода, сред които е и Сет-бог на Хаоса. Картър и Сейди са отведени от чичо им и преминават през много изпитания, за да спасят света от Сет и да върнат родителите си.

Няма да Ви издавам повече. Наистина е трудно това с книжните ревюта, защото не искам да разкажа цялата книга, но трябва да предам част от сюжета, за да Ви заинтригувам. Надявам се краткото ревю да е привлякло вниманието Ви и да прочете книгата.











Няма коментари:

Публикуване на коментар