петък, 29 юли 2016 г.

Книжно ревю #3 - "Хвърчаща класна стая"

Здравейте!

Искам да споделя с Вас информация и мнението си за юношеската книга "Хвърчаща класна стая".  Аз мисля, че не само на децата ще се хареса този коледен роман, а и на възрастните, които мечтаят да се върнат в детството.

Романът се разказва за няколко осмокласника от Кирхбергския пансион. Преди Коледа техните врагове от реалната гимназия пленяват пансионера Кройцкам и изгарят тетрадките по диктовка. Тогава започва истниска война. Сами прочете за нея. Аз мога само да Ви кажа, че приключва успешно за пансионерите.

След ''битката'' се случват много неща - двама осмокласника успяват да съберат стари приятели отново, страхливия Ули проявава смелост, последвана от счупен крак, изпълнение на Коледна пиеса без най-добрия актьор и едно разбито сърце... Бедният Мартин не може да види семейството си за Коледа, защото не им достигат пари за билет. Мартин трябва да остане в опустелия пансион, на най-светлия празник.

Но всички знаем, че на Коледа се слуват чудеса... Разберете кой помага на момчето като прочете книгата и ще я затворите със сълзи на очите.

Надявам се да съм Ви заинтригувала с този роман и да съм Ви била полезна. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар