сряда, 12 юли 2017 г.

Как да се спасим от жегите?

Здравейте, след дълга пауза се връщам с една много актуална тема, "Как да се спасим от жегите?"

За много хора (и мен) лятото е любимия сезон, но високите температури могат да бъдат много опасни.

1. Пийте вода. Няма ка да не минем без това клише, което обаче е много важно. Когато пием вода организмът се тонизира, тялото ни работи по-бързо и се чувстваме по-енергични. случвало ли ви се е да ви липсва нещо, да ви се яде или пие нещо, но да не знаете какво. На мен много пъти. Е познайте в 80% от случаите това е водата ( другите 20-шоколад :D).  Когато ви е много горещо, ви съветвам да пиете вода на стайна температура, не студена. Опитайте и ще разберете ;)


2. Мажете се със слънцезащитни и охлаждащи кремове. Както косата се изхабява от слънцето така и кожата, затова се намажете преди да излезете.

3. Ако искате да се охладите на момента, сложете бучка лед на китката си за около 1 мин.

4. Друг начин да се разхладите бързо е да си измиите стъпалата със студена вода, това работи на 100%.

5. Яжте повече плодове и зеленчуци, ще ви освежат и ще ви накарат да се почувсвата по-добре.


6. Мийте си косата не като се приберете, а преди да излезете, така цял ден ще ви е прохладно.

7. Правете си плановете според времето. Ако е много горещо идете на плаж или прекаарайте най-горещите часове в кафе с приятели. Когато е по-прохладно излезте на разходка в морската, парка или отидете на пикник.

8. Измислите си освежаваща напитка. Може да си направите айс кола, вода с лимон, краставици и лед или си направете смути от любимите си плодове.

9. Пробвали ли сте трика с чаршафа и вентилатора? Изглежда много иинтересно, струва си да опитате. Опъвате един плик за завивка на леглото и слагате вентилатора пред дъпката на плика. Включвате го, пллика се издува и лягате вътре на хладно.

10. Купете си преносим вентилатор. На много места продават малки перки, които се включват към преносимо зарядно или телефон и ви правят вятър.





Надявам се да съм била полезна. До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар