вторник, 25 октомври 2016 г.

Съвети за по-лесно учене

Здравейте!

По желание на Ина Джингарска пиша този пост за съвети и трикове за по-лесно учене, а и мисля, че ще е от полза на много от вас.
Ето ги и тях:

1. Картончета на два езика
Ако учите чужд език това ще ви бъде от голяма полза! Много е лесно - от едната страна пишеш думата на български, а от другата на езика, който учиш ( в моя случай немски). Изпитай сам като си казваш думата и обръщаш картончетата. Тези, които не си научил ги отдели и ги пиши, докато ги научиш. Търпение!

2. За да научиш по-бързо урока седни и го препиши!  Когато мине и през ръката ще го запомниш и разбереш по-лесно!

3. Правете почивки! Много е важно да сменяме психическото с физическото натоварване. Преди около един месец си изтеглих едно приложение, което те учи да танцуваш на стари и съвременни хитове. Когато имам време танцувам с удоволствие. Приложението се казва Just Dance Now. Съветвам ви да го изтеглите, няма да съжалявате!

4. Повтаряйте! Както казваше моят учител по математика - "Повтарянето е майка на знанието и баща на затъпяването.",но все пак повтаряйте (не класа разбира се ). Ако не разбирате нещо помолете госпожата да повтори, повтаряйте урока, думите по английски и искате не искате материалът ще ви се забие в главата и ще го научите.

5. Направете си планер! Когато разпределиш времето си и видиш нагледно колко имаш да учиш, самото учене става по-лесно и организирано. Записвайте си в тефтера, домашни, разграфете календар за предстоящи изпити и контролни, пишете всичко важно, което трябва да направите и каквото още се сетите.

6. Учете с паузи. Не затрупвайте мозъка си с целия материал наведнъж, а му го давайте на порции. Правете почивки от 10 минути на всеки час или според Вашите възможности.


7. Взимайте участие в час. Това е нещо, което напоследък не правя, но ще го променя. Дори когато не сте сигурни вдигайте ръка, за да може да разбере къде точно грешите. Така ще научите урока още в час.


8. Мотивираща стена. За да учим с желание трябва да имаме цел. Мотивиращата стена ще Ви помага да си припомните целите. Тя представлява табло или дъска, облепена със снимки на градове, които искате да посетите, университета, в който искате да следвате, надъхващи надписи, красиви пейзажи и каквото още искате.



Това са моите съвети, които силно се надявам да Ви бъдат от полза! Очаквайте скоро още един блог за учениците!

Няма коментари:

Публикуване на коментар